Vervolg afbeelding pagina's

Blog

 Terug
30 april 2020
Jet en eten

Jet en eten

Op of van tafel

Taart snuffelen in 2013

Op de foto snuffelt Jet aan de verjaardagstaarten van mijn moeder. Sommige mensen krijgen het er Spaans benauwd van, maar Jet wil (tot nu toe...) alles graag besnuffelen, zonder de intentie het op te eten of te pakken. Al heeft ze vorige week een hertengewei van cursist van een stoel gepakt. Dat is een hondenkluif en deze actie is haar daarmee vergeven.
Laatst had ik een zakje beloningsworst even op de rand van het aanrecht gelegd, terwijl in naar de wc ging. Bij terugkomst realiseerde ik me dat ik de kat niet op het spek moet binden. Het zakje was onaangeroerd en Jet lag op 2 meter afstand.

Snack vragen in 2019

Ondertussen zijn we 6 jaar verder.... Vanmorgen dacht ik aan bovenstaande blog (van de oude site) terwijl ze me tijdens het ontbijt iets probeerde duidelijk te maken.
Jet zat aan de andere kant van de tafel. Over de tafel heen keek ze afwisselend bij aan en naar het beloningsreepje dat op tafel lag. Ik had een fractie nodig om de boodschap te begrijpen: Jet vroeg of ze het reepje als toetje na haar ontbijt mocht hebben. Omdat ik het zo ontzettend waardeer dat ze het vraagt in plaats van pakt, heb ik haar vraag met actie beantwoord. Om haar niet op wilde ideeën te brengen, heb ik het reepje gepakt en het haar aan mijn kant van de tafel gegeven. Het is tenslotte voor Jet een kwestie van haar nek 10 cm uitrekken om zelf het snackje van tafel te kunnen pakken.
Ondertussen realiseerde ik me dat ik net als in 2013 slordig ben geworden door Jet (en Pien) haar braafheid wat betreft het ongemoeid laten van eten op tafel. Het was verstandig geweest om het reepje in een bakje met deksel te doen of op zijn minst verder op tafel te leggen. Dank je wel Jet!

Kattenvoer nuttigen 2020

Weer een jaar verder en seniorkatten rijker, nuttigt Jet buiten ons zicht kattenvoer als wij dat op de grond laten staan. Het is natuurlijk de goden verzoeken en onze eigen slordigheid dat Jet haar kans benut....
Moraal van het verhaal: zelf op blijven letten en ongevraagd eten kunnen pakken voorkomen! Want dit gaat niet meer van Jet haar harde schijf en de overstap naar voer pakken van andere plekken is verkleind. Gelukkig zit het niet in Jet haar systeem om tegen tafels aan te staan.