Vervolg afbeelding pagina's

Jet als pup op arm Iris - Mayke van BoxselIris Tjalkes

Eigenaar - gedragstherapeut - instructeur - administratie

Iris is eigenaar van Hondenschool Akili. Zij werkt fulltime aan de ontwikkeling en uitvoering van een kwalitatief goed cursusaanbod. Iris heeft een Witte Herder teef Jet (oktober 2012) en vanaf zomer 2017 Griekse herplaatser teef Saar (november 2008).

Iris werkt sinds 1999 als instructeur, eerst op verschillende hondenscholen en vanaf 2001 in haar eigen bedrijf: Hondenschool Akili in Aduard.
Iris: 'Ik wil cursisten inzicht geven in hoe ze het gedrag van hun hond kunnen beïnvloeden. Zelf nadenken over het gedrag van je hond, zelf verbanden leggen en kritisch durven kijken naar het eigen handelen. Dat is wat ik hoop te bereiken bij de cursisten. Ik zie vaak opluchting als cursisten begrijpen waaróm hun hond doet zoals hij doet. En nog groter is de opluchting als ze ontdekken hoe ze, vaak met kleine aanpassingen, het gedrag van hun hond kunnen veranderen. Elke eigenaar-hondcombinatie is voor mij uniek. Ik probeer, binnen de kaders van de cursus, zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen en behoeften van elke individuele combinatie. Dat is ook de reden dat ik met kleine groepen werk. Mijn missie is de kwaliteit van de omgang tussen hond en eigenaar te verbeteren en zo het welzijn van hond te vergroten. Als ik zie dat cursisten en hun hond samen plezier hebben, elkaar begrijpen en van elkaar genieten, is mijn doel bereikt. Een vrije en blije hond en een tevreden eigenaar.'

Opleiding:

  • Instructeursopleiding bij Martin Gaus Academie
  • Kynologisch gedragtherapeut bij Martin Gaus Academie
  • Praktijktrainingen en workshops op gebied van opvoeding, training, G&G, obedience, behendigheid, flyball, speuren, kalmerende signalen, TTouch, massage, SATS, voeding, Summercamp bij Calming Signs, Balanceweekend bij Pet Nanny, Leadhandling bij Sheila Harper en Winnie Boerman.
  • Lezingen: Kalmerende signalen bij Turid Rugaas, Building relationships bij Gerd Köhler, Help, can't cope bij Sheila Harper, Choises and boundaries bij Sheila Harper, Kynocongressen.
  • Seminars: Sheila Harper en Winnie Boersman Handling, Spelgedrag, Skills for dogs in real life.