Vervolg afbeelding pagina's

Cursussen

Maatwerk voor hond en eigenaar: elke combinatie een eigen aanpak

Bij Hondenschool Akili staat aandacht voor iedere eigenaar en elke hond hoog in het vaandel. De groepen zijn klein. Hierdoor kunnen we tempo en werkwijze aanpassen aan de behoefte en het (leer)vermogen van zowel hond als eigenaar. Je krijgt les van gediplomeerde instructeurs die regelmatig worden bijgeschoold.
 

 Terug

Basiscursus

Elkaar beter leren begrijpen
Basiscursus

De basiscursus is bedoeld voor honden van minimaal 6 maanden oud. Pups die de pupcursus hebben gevolgd, kunnen wel op jongere leeftijd mee doen.
De basiscursus is een intensieve training die bestaat uit 10 lessen: 4 theorielessen van 1,5 uur zonder hond en 6 praktijklessen van 60 minuten met 4 honden. Je krijgt 2 lessen per week, waardoor je de cursus in 5 weken afrondt. Het effect van 10 lessen in 5 weken is vele malen groter dan van 10 wekelijkse lessen. Zie lestijden.

Lesdoelen basiscursus

Kennis

Tijdens de theorielessen is er veel aandacht voor de persoonlijke ervaringen van uw eigen hond. Daarnaast wordt onder meer ingegaan op kalmerende en stresssignalen, hondengedrag, lichaamstaal, probleemgedrag en verzorging. Zodat jouw kennis wordt vergroot en je meer inzicht en handigheid krijgt in het begrijpen en opvoeden van je hond.
Deze theorielessen volg je zonder hond.

Vaardigheden en oefeningen

Tijdens het praktijkgedeelte werken we met behulp van de clickermethode aan de volgende leerprocessen, vaardigheden en oefeningen:

  • vanuit ontspanning en emotionele balans andere honden passeren
  • vanuit ontspanning mensen passeren
  • lopen aan een slappe lijn
  • zit op verzoek
  • liggen op verzoek
  • hier komen op verzoek
  • de lijn aan en af doen terwijl de hond blijft zitten
  • blijven zitten voor voerbakje
  • contact opbouwen en communicatie versterken tussen eigenaar en hond

Kennismaking

Met honden die niet de puppycursus bij Hondenschool Akili hebben gevolgd, willen we eerst kennismaken. Doel van deze individuele intake is een beeld te krijgen van het karakter en de levensloop van jouw hond zodat we hierbij in de training kunnen aansluiten.

Voor honden met ongewenst gedrag bekijken we wat haalbare trainingsdoelen zijn. Het is onmogelijk om binnen 10 lessen een perfecte hond (en eigenaar) af te leveren, het ombuigen van gedrag kost tijd. Wel is het mogelijk om een flinke stap in de goede richting te zetten. De cursus biedt je voldoende handvatten om het gewenste gedrag verder uit te bouwen.

Lesgeld en -tijden

De basiscursus bestaat uit 10 lessen. Het lesgeld bedraagt €200,00 voor honden die doorstromen vanuit de puppycursus.
Voor honden die niet hebben deelgenomen aan de pupcursus bedraagt het lesgeld €235,00, dit is inclusief een clicker. Het lesgeld van de basiscursus dient minimaal 2 weken voor aanvang van de cursus per bank te worden voldaan.
Combinaties die bij bij Akili pupcursus hebben gevolgd, krijden voorrang bij aanmelding voor de basiscursus. Honden die behoren tot (kruisingen van) Staffordshire Terrier of Pitbull achtigen worden niet toe gelaten.

Voor startdata zie agenda. Zie lestijden voor een overzicht met de lestijden en -dagen.

Cursus Prijs
Basiscursus 10 lessen

4 theorielessen van 90 minuten met maximaal 8 hondeneigenaren
6 praktijklessen van 60 minuten met maximaal 4 honden
Inclusief clicker, koffie of thee

€ 235,00
KORTING voor cursisten die de basiscursus aansluitend op pupcursus volgen € 30,00   € 200,00

Startdata

27 maart
15 mei
22 juni
28 augustus
2 oktober
20 november
Honden die bij Akili de pupcursus hebben gevolgd krijgen voorrang bij het inschrijven. Plaatsing op de wachtlijst is mogelijk.

Vaccinatie of titerbepaling

Voorwaarde om deel te nemen aan de cursussen is dat uw hond een geldige vaccinatie heeft tegen Hondenziekte, Parvo of een titerbepaling waaruit blijkt dat uw hond voldoende antistoffen heeft. Een Weil-vaccinatie wordt aangeraden voor honden die zwemmen of buiten water drinken. De enting tegen kennelhoest is geen verplichting, maar wordt wel aangeraden voor de pups en honden die naar een pension of uitlaatservice gaan. Bij voorkeur niet tegelijk met de andere entingen, maar ongeveer twee weken later.

Aanmelden

Wil je jouw hond direct inschrijven voor de basiscursus? Dat kan via het inschrijfformulier. Wil je meer informatie of over iets overleggen? Stuur een mail naar info@akili.nl of bel naar 06-24778627. Na ontvangst van jouw gegevens neem ik contact met je op.

 Inschrijven