Vervolg afbeelding pagina's

Cursussen

Maatwerk voor hond en eigenaar: elke combinatie een eigen aanpak

Bij Hondenschool Akili staat aandacht voor iedere eigenaar en elke hond hoog in het vaandel. De groepen zijn klein. Hierdoor kunnen we tempo en werkwijze aanpassen aan de behoefte en het (leer)vermogen van zowel hond als eigenaar. Je krijgt les van gediplomeerde instructeurs die regelmatig worden bijgeschoold.
 

 Terug

Behendigheid

Samen fysiek en mentaal actief
Behendigheid

De behendigheidscursussen staan open voor honden die de basis-, vervolg- en combicursus hebben afgerond bij hondenschool Akili. Daarnaast is een voorwaarde dat de honden in de hoogte uitgegroeid zijn (dit houdt verband met de belasting van de gewrichten). De minimumleeftijd voor kleine honden is 8 maanden, middenslag honden 10 maanden, grote honden 12 maanden, forse/zware rassen 14-16 maanden.

Aanleercursus

In de aanleercursus maken de honden kennis met alle toestellen. Dit gebeurt ook met behulp van de clickermethode. Bij het aanleren van toestellen op deze wijze zal elke hond veel plezier beleven aan behendigheid. De aanleercursus wordt gegeven per kwartaal en bestaat uit wekelijkse lessen van 1 uur.

Beginners- en gevorderden training

Na de aanleercursus volgen de trainingen van de behendigheidslessen op verschillende niveaus. Bij de beginners wordt getraind op het uitbouwen van de afzonderlijke toestellen tot parcoursjes. Bij de gevorderden ligt de nadruk op verfijning en wordt bijvoorbeeld getraind op snelheid, wissels, hond op afstand laten lopen, etc.

Startdata, lesgeld en -tijden

De lessen worden het hele jaar gegeven (in verlichte en droge paardenbak). Het lesgeld is €155,00 per kwartaal. De cursussen starten elk kwartaal, in de eerste week van januari, april, juli en oktober. Zie lestijden voor de lesdagen en -tijden.

 Inschrijven