Vervolg afbeelding pagina's

Cursussen

Maatwerk voor hond en eigenaar: elke combinatie een eigen aanpak

Bij Hondenschool Akili staat aandacht voor iedere eigenaar en elke hond hoog in het vaandel. De groepen zijn klein. Hierdoor kunnen we tempo en werkwijze aanpassen aan de behoefte en het (leer)vermogen van zowel hond als eigenaar. Je krijgt les van gediplomeerde instructeurs die regelmatig worden bijgeschoold.
 

 Terug

Pupcursus

Samen spelenderwijs een superstart
Pupcursus

De pupcursus is geschikt voor honden tussen 8 weken en ongeveer 5 maanden. De nadruk ligt op het opvoeden en inzicht krijgen in het gedrag en de behoeftes van uw pup. Doel is dat je ongewenst gedrag leert voorkomen en gewenst gedrag aanleert. Je krijgt kennis en tips aangereikt om jouw pup op te voeden tot een vrolijke, sociale en samenwerkende hond.

Combinatie van opvoeden, trainen en socialiseren

Er is veel aandacht voor specifieke aspecten van de pupopvoeding zoals:

  • zindelijkheid
  • inzicht in voorkomen van ongewenst gedrag en aanleren gewenst gedrag
  • handvatten voor omgaan met ongewenst gedrag zoals happen, opspringen en piepen
  • socialiseren met mensen en honden, eventueel gepaste omgang met huisdieren
  • wennen aan prikkels binnen en buiten, zoals verkeer, stofzuiger e.a.

In de cursus is er ook ruimte om de pups contact te laten maken en begeleid te laten spelen. Voor de honden is spel een manier om (communicatie)vaardigheden te oefenen. En tijdens het spel krijgen de eigenaren de gelegenheid de communicatie van de honden onderling te observeren. Doordat wij toelichten wat we zien, krijgt je nog meer inzicht in lichaamstaal en communicatie.

Naast het spelen en de theorie, zijn er in de cursus praktijkoefeningen. Met behulp van de clickermethode maken we spelenderwijs een start met het aanleren van:

  • oogcontact op de naam
  • zit op verzoek
  • hier komen op verzoek
  • liggen op verzoek

Pupgroep

De pupgroep bestaat uit maximaal 6 pups. Je bent welkom om samen naar de lessen te komen. Kinderen zijn welkom mits ze de rust en het geduld hebben mee te kijken bij de lessen. De puppycursus bestaat uit 10 lessen van een uur, 2 lessen per week zodat deze cursus in 5 weken wordt afgerond. De eerste les is een theorieles van 1,5 uur voor de eigenaren. De pups blijven deze les thuis.

Lesgeld en -tijden

Het lesgeld is vanaf 2024 €155,00, hierbij is een clicker inbegrepen. Voor startdata zie lestijden.

Als je het prettig vindt om de sfeer te proeven en te zien hoe een puples gaat, is het mogelijk om (vrijblijvend) bij een les te komen kijken. Graag vooraf overleggen wanneer je wilt komen kijken (bij voorkeur via mail).

Pupcursus Prijs
1 theorieles van 1,5 uur
9 praktijklessen van 1 uur
inclusief clicker, koffie of thee
€ 155,00

Startdata

10 januari (nog 1 plaats beschikbaar)
29 januari
14 februari
11 maart
27 maart
15 april
8 mei
27 mei
12 juni
22 juli
28 augusustus
16 september
2 oktober
20 november
2 december

Vaccinatie of titerbepaling

Voorwaarde om deel te nemen aan de cursussen is dat uw hond een geldige vaccinatie heeft tegen Hondenziekte, Parvo of een titerbepaling waaruit blijkt dat uw hond voldoende antistoffen heeft. Een Weil-vaccinatie wordt aangeraden voor honden die zwemmen of buiten water drinken. De enting tegen kennelhoest is geen verplichting, maar wordt wel aangeraden voor de pups en honden die naar een pension of uitlaatservice gaan. Bij voorkeur niet tegelijk met de andere entingen, maar ongeveer twee weken later.

Aanmelden voor pupcursus

Direct inschrijven voor de pupcursus kan via het inschrijfformulier of via 06-24778627. Indien je eerst meer informatie wil of bij een les wil komen kijken, kan je een mail sturen naar info@akili.nl of bellen naar 06-24778627.

Maak thuis alvast een goede start met de puptips.

 Inschrijven