Vervolg afbeelding pagina's

Naamtags

Geluidloze alternatieven voor naampenning

Tijdens een workshop liet een docent een video zien met geluid zoals mensen een rinkelende penning horen aan een halsband of tuig van een hond. Daarna hetzelfde fragment, maar dan met het geluid zoals een hond het hoort. Dit was veel harder en intenser! Helaas is het me niet gelukt de video via de docent te achterhalen. Sinds ik die video heb gezien, hoor ik het rinkelen van een penning niet meer als mens, maar als hond. Dat kan niet anders dan irritant voor ze zijn. Daarom hoop ik dat alle honden verlost worden van rinkelende naampenningen. Gelukkig zijn er in de loop van de jaren steeds meer geluidloze varianten op de markt gekomen als alternatief voor de metalen penning.

Caroly.nl maakt naampenningen van leer en vilt. Er is keus uit model, formaat en bij vilt de kleur.
Dabo's design maakt SOS tags van biothane. Deze zijn maximaal 5 cm lang en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Biothane is polyester band met een TPU- of PVC-coating. Hierdoor is het materiaal waterdicht, duurzaam en gemakkelijk te reinigen.
Dierenoppas Amersfoort maakt grote naamtags die je met klittenband om het rugdeel van het tuig vast maakt. Door het grotere oppervlak is de naam van je hond goed leesbaar. De tag is leverbaar in diverse kleuren stof en belettering. Als cursist van Akili ontvang je een folder met een kortingscode.
Uit liefde levert leren halsbanden met daarop vast een metalen naamplaatje. De halsband is naar mijn visie ongeschikt voor het uitlaten aan de lijn. Wel is het handig dat je hond door de halsband overdag of altijd zijn naamplaatje draagt.