Vervolg afbeelding pagina's

Blog

 Terug
Hulphondcursus

Hulphondcursus

Jet en Max in love

Jet geniet volop van Max zijn aanwezigheid tijdens de hulphondcursus

Geïnspireerd door de nieuwe hulphondencursussen en Judith Kamminga haar tips hebben we nieuwe onderdelen aan ons hulphond repetoire toegevoegd. Zoals het open duwen van de vaatwasdeur. Afgelopen week hebben Jet en ik onze grijze massa er op gekraakt. Jet dacht eerst dat ze de deur van onderaf weer dicht moest duwen (hadden we al geoefend..). Daarna begreep ze wel dat ik bedoelde dat ze het papiertje aan moest raken aan de binnenkant van de deur. Alleen stond er een groot vraagteken boven haar hoofd hoe ze op die hoogte kon duwen. Ze probeerde het met haar kin, schoof daarmee uit over de rand van de deur. De verwarring sloeg toe toen ik het een ander moment zonder papiertje vroeg. Vandaag viel het kwartje! In het filmpje is de tweede keer dat ze de deur met haar neus open duwt. Volgens mij is ze trots op zichzelf dat het uitgevogeld heeft.

De koelkastdeur houd ik tegen omdat het scharnier het deze week begaf. De meningen verschillen of dit door het open trekken van Jet komt.... Het openen van deze deur (naar de Carnibest) is inmiddels wel haar favoriete hulphondonderdeel. Deze week ging ze 's ochtends uit zichzelf bij het touwtje van de koelkastdeur staan in afwachting van haar ontbijt.

Het geven heb ik even wat minder geoefend omdat het leek alsof ze er minder plezier in had. Na het vlot oppakken van de targetstick durfde ik het apporteren van de paraplu wel aan. Eitje volgens Jet! Evenals het voor het eerst oprapen van de sleutels. Ondanks het gemak waarmee ze metaal in haar bek neemt, kiest ze er toch slim voor om de sleutels aan de sleutelhanger op te pakken. Daarna apporteerde ze ook (na even nadenken) de autosleutels op aan de kunststof afstandsbediening (geen goed filmfragment).

Het uit trekken van de sok heb ik een paar weken geleden een paar keer geoefend. Ze pakte het nu vlot op, met als leukste element dat ze zelf al bedacht heeft om de sok aan te geven. Slimme hond!
Wij zijn weer op dreef en geïnspireerd.