Vervolg afbeelding pagina's

Blog

 Terug
9 november 2022
Geluidloze naamplaatjes & tags

Geluidloze naamplaatjes & tags

Alternatieven voor metalen penning

In 2014 schreef ik een blog over Jet haar geluidloze chiplint van vilt. Helaas is deze al jaren niet meer te verkrijgen. Lang heb ik uitgekeken naar alternatieven en heb deze dankzij een cursist gevonden.
Caroly.nl maakt naampenningen van leer en vilt. Er is keus uit model, formaat en bij vilt de kleur. Zie de foto's en de site.
Dabo's design maakt SOS tags van biothane. Deze zijn maximaal 5 cm lang en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Biothane is polyester band met een TPU- of PVC-coating. Hierdoor is het materiaal waterdicht, duurzaam en gemakkelijk te reinigen.
Naamtag van Dierenoppas Amersfoort maakt grote naamtags die je met klittenband om het rugdeel van het tuig vast maakt. Door het grotere oppervlak is de naam van je hond goed leesbaar. De tag is leverbaar in diverse kleuren stof en belettering.
Uit liefde levert leren halsbanden met daarop vast een metalen naamplaatje. De halsband is naar mijn visie ongeschikt voor het uitlaten aan de lijn. Wel is het handig dat je hond door de halsband overdag of altijd zijn naamplaatje draagt.

Ik hoop dat alle honden verlost worden van rinkelende naampenningen en deze door geluidloze varianten worden vervangen.